Καφενείο #7

Καλωσόρισες! 🙂 Αν έχεις λίγο χρόνο, κάτσε να πιούμε καφέ και να τα πούμε!

Πρώτα απ’ όλα, μια εξήγηση: Τον τελευταίο καιρό, εργάζομαι εξωφρενικά πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να μην έχω πολύ χρόνο για γράψιμο. Γι’ αυτό και προσπαθώ να κρατώ μια επαφή μαζί σου με πιο «χαλαρές» στήλες, όπως τα Ραβασάκια και τα Οπτικοακουστικά. Ευελπιστώ το πρόγραμμα μου να φτιάξει κάποια στιγμή, ώστε να μπορέσω να επιστρέψω σε, ας πούμε, φυσιολογικούς ρυθμούς και να γράφω συχνότερα ολοκληρωμένα κείμενα. Μέχρι τότε, σε ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόηση!

Ας συνεχίσουμε…

Η καλή μου φίλη Κανελλία δημοσίευσε άλλο ένα υπέροχο κείμενο από τη σειρά ιστοριών της «Όταν τα ζώα συζητούν». Αυτή τη φορά, μας παρουσιάζει τα γλυκύτατα κατσικάκια.

Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί, οπότε στο λέω: Η ανοιχτή βιβλιοθήκη «Open Book» ανανέωσε την εμφάνιση της και μας περιμένει γεμάτη ελεύθερα βιβλία, χρήσιμα άρθρα και άφθονους συνδέσμους λογοτεχνικού περιεχομένου! Go!!

Προκηρύχθηκε ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης του περιοδικού «Κέφαλος» . Γράφεις; Στείλε!

Έμαθα από το BookSitting πως το 121 Words διοργανώνει έναν νέο μεγάλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, σε συνεργασία με την Καρδιά του Παιδιού, τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού και το AEPC 2018. Ρίξε μια ματιά!

Δες την πρόσκληση του συλλόγου «ΛΙΝΟΣ» για την παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Στις 21/04 θα πραγματοποιηθεί στο Chimeres Space η εκδήλωση «Slam Poetry Gr» . Λες να βρεθούμε εκεί;

Το Matobookalo υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά να διαβάσεις ένα βιβλίο. Συμφωνώ και επαυξάνω! 😀

Διάβασα αρθράκια και προτείνω…

Ολοκλήρωσα το «Γκρόζνι» του Γιάζρα, ανάγνωσμα για γερά στομάχια και ατσάλινα νεύρα, μια συλλογή κειμένων «γροθιά» .

Για όσους συμμετέχουν σε συνεργατικά εγχειρήματα, προτείνω να ρίξουν μια ματιά στο CryptPad. Μια ωραία συλλογή από χρήσιμα εργαλεία ανοιχτού κώδικα, με πλήρη Ελληνική υποστήριξη, ελεύθερα διαθέσιμη για όλους/ες. Hint: Έτσι δουλέψαμε εξ αποστάσεως με την Κανελλία το πρόσφατο άρθρο μας «Παρατιτλοφόρηση» . 😉

Μουσική πρόταση: Θανάσιμος – Πρόσφυγας (Στιχάρες, απλά.)

Τηλεοπτική πρόταση: El cuerpo  (Ανατροπή στην ανατροπή της ανατροπής.)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους και όλες που ήσασταν εδώ και σήμερα! Οι «Γλαρόλυκοι» δεν είναι λογοτεχνικό ιστολόγιο, είναι κομμάτι μου – εκείνο το αλλόκοτο και ενίοτε ανασφαλές που επιμένει να κρατά ζωντανό έναν ρομαντισμό βγαλμένο από ασπρόμαυρες ταινίες και μουσικές μιας άλλης εποχής, εκείνο που δεν λέει να υποταχθεί στους καιρούς, εκείνο που αντιστέκεται ακόμη και σε μένα, στο βάρος των χρόνων μου και την πολλά υποσχόμενη ωριμότητα που μου έταζαν – και αποτελεί μεγάλη χαρά να το μοιράζομαι μαζί σας. ❤

Υποψιάζομαι ότι το επόμενο Καφενείο θ’ αργήσει λίγο…
Μέχρι τότε, να είστε καλά και να χαμογελάτε!