Καφενείο #6

Άλλη μια συνάντηση στο καφενείο, με εκλεκτά αρώματα και κουβεντούλα. 🙂

Διάβασα στον ιστότοπο «τοβιβλίο» δύο πολύ όμορφα κείμενα: «Άτιμη Κυριακή, εσύ φταις για όλα!» και «Ο Αρτέμης και το βιβλίο του» . Σου προτείνω να τα διαβάσεις, είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσουν!

Η Κανελλία μου έστειλε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από τις Χίμαιρες, το οποίο μου θύμισε ένα εξίσου καλό άρθρο από το blog του φίλου Vasper.

Κυκλοφόρησε το «Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2018» στο οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω κι εγώ με κάποια κειμενάκια μου. Ξεφύλλισε το και βρες με! Και φυσικά απόλαυσε το υπόλοιπο, πραγματικά εξαιρετικό περιεχόμενο.

Έτυχε να χρειαστεί πρόσφατα και το θυμήθηκα: TasteDive (πρώην TasteKid). Το καλύτερο μέρος για να βρεις παρόμοιες επιλογές σε κάτι που σου άρεσε (σειρές, ταινίες, μουσικές, συγγραφείς κ.α.). Το οποίο με την σειρά του, μου θύμισε το AlternativeTo, το καλύτερο μέρος για να βρεις εναλλακτικές ψηφιακών (offline και online) εφαρμογών. Υ.Γ.: Το TasteDive απέκτησε το δικό του bot για την πλατφόρμα άμεσης συνομιλίας Telegram. Just saying…

Βρες οπωσδήποτε λίγο χρόνο για να διαβάσεις τη μετάφραση του MediaLibre στο άρθρο του Άαρον Σουόρτς με τίτλο «Μανιφέστο για το Αντάρτικο της Ανοιχτής Πρόσβασης» . Η πληροφορία είναι δύναμη!

Διάβασα στον «Κλόουν» ένα ιδιαίτερο ποίημα  του Ρόμπερτ Ροζντέστβενσκι.

Είδα στο blog «Μονοπάτια» ένα εικονοσχόλιο σε ατάκα του Αντρέι Ταρκόφσκι.

Ολοκλήρωσα τα «Όνειρο για να λερώσει το άσπρο«, «Η πίσω αυλή» και «Τα εκατό καλύτερα ελληνικά ποιήματα» (συν 2-3 ακόμη που δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα, οπότε δεν τα αναφέρω). Τα δύο πρώτα, τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την δημιουργία μιας ανεξάρτητης, φυσικής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης. Αν θέλεις, μπορείς να συνεισφέρεις κι εσύ, εδώ.

Το κουμπί στο φεγγάρι κλείνει 3 χρόνια διαδικτυακής παρουσίας. Χρόνια πολλά, δημιουργικά και γεμάτα χρώματα, εντός και εκτός blogόσφαιρας! 😀

Μουσική πρόταση: «Hay libertad» από τους μοναδικούς «Dubioza kolektiv» .

Τηλεοπτική πρόταση: «Black Books» . Το Βρετανικό χιούμορ στα καλύτερα του! Κι επειδή είναι λίγα τα επεισόδια, συνέχισε με το απίστευτο «The IT Crowd» .

Αυτά τα λίγα για την ώρα. Κι επειδή δεν είναι σωστό να σου προτείνω μόνο εγώ όμορφα πραγματάκια, στείλε μου κι εσύ τις δικές σου προτάσεις για βιβλία, σειρές, μπάντες, οτιδήποτε θεωρείς ενδιαφέρον! Και φυσικά πες μου αν σου άρεσαν αυτά που πρότεινα στο σημερινό «Καφενείο» .

Τα ξαναλέμε σύντομα. Να περνάς καλά και να μοιράζεσαι! ❤