Καφενείο #5

Φτάσαμε αισίως στο 5ο «Καφενείο», ιδέα που ξεκίνησε με την προοπτική ενός μηνιαίου άρθρου με απαντήσεις στα μηνύματα σας και χρήσιμους (ή όχι τόσο) συνδέσμους που θα ήθελα να μοιραστώ, αλλά κατέληξε να είναι πολύ συχνότερο απ’ ότι περίμενα! Λίγο το ότι επικοινωνούμε αρκετά τελευταία (και μ΄αρέσει!), λίγο το ότι δεν δραστηριοποιούμαι στα κοινωνικά δίκτυα και προτιμώ να μοιράζομαι εδώ, λίγο το ότι συναντώ μπόλικα ενδιαφέροντα (κατ’ εμέ) πράγματα που θέλω να σας παρουσιάζω, λίγο το ‘να, λίγο τ’ άλλο, το «Καφενείο» έγινε η αγαπημένη μου «στήλη» και ανυπομονώ να το δημοσιεύω. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς που διαβάζετε, επικοινωνείτε, σχολιάζετε, μοιράζεστε, υπάρχετε και δίνετε νόημα στους Γλαρόλυκους. Χάρη σ’ εσάς, οι άτυχες λέξεις μου, αποκτούν νόημα. ❤

Αρκετά με τον πληθυντικό και τις ευγένειες! Εγώ θα πιω καφέ, θα κάτσεις; Να βάλω; 😛

Θα ξεκινήσω με μια πολύ όμορφη φωτογραφία που είδα στο blog «Της Iστορίας το περιθώριο» . Για κάποιο λόγο, η συγκεκριμένη εικόνα «μου μίλησε».

Πήρα και διάβασα, από τις εκδόσεις Arigata, τα πολύ όμορφα vegan παραμύθια «Να γιατί δεν τρώμε τα ζώα«, «Βίγκαν σημαίνει αγάπη» και «Δεν είναι κοτομπουκιά» . Αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ vegan γεύμα ή vegan γλυκά, προτείνω να επισκεφθείς το χορτοφαγικό ταχυφαγείο Ζάχαρη & Αλάτι κι έπειτα να πας για γλυκάκι στο Vegan Fairies. Ή εξερεύνησε άλλες vegan επιλογές στο πάντα ενημερωμένο Happy Cow!

Και πριν απομακρυνθούμε απ’ το υπέροχο ζωικό βασίλειο, να αναφέρω πως η Κανελλία έγραψε πρόσφατα για τις χήνες και την ιδιαίτερη σχέση τους.

Επίσης, ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας adopt-one.pet, έργο της ομάδας «Τετράποδη Αγάπη», για την προώθηση και υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Ο χώρος κατασκευάσθηκε αποκλειστικά με ελεύθερο λογισμικό από τη «Γη Των Πιγκουίνων» .

Είχα τη χαρά να παρακολουθήσω στο Chimeres Space, την άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Σημεία & Τέρατα: Το σύγχρονο εκδοτικό τοπίο και άλλα καινά δαιμόνια» . Καφεδάκι, συζητήσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια, πειραματισμοί και άλλα παρόμοια, όλα γύρω από τις έντυπες (αυτο)εκδόσεις. Φεύγοντας, πήρα και διάβασα (και λάτρεψα) τα τρία τελευταία τεύχη του Chimeres Fanzine. Αν δεν βρίσκεσαι κοντά σε κάποιο σημείο διανομής, μπορείς να τα κατεβάσεις ελεύθερα απ’ την ιστοσελίδα τους.

Συχνά-πυκνά βρίσκω αθλητικές δράσεις και εκδρομές στις οποίες θα ήθελα να πάω (και που δεν ήξερα ότι υπάρχουν), στο εξαιρετικό «A Greek Adventure» . Κρύβεις έναν μικρό πεζοπόρο μέσα σου, το ξέρω! Ψάξε το! 😉

In other news, στο τέλος κάθε άρθρου (κάτω-κάτω) υπάρχει ένας σύνδεσμος για οδηγίες εγγραφής στους Γλαρόλυκους μέσω mail, ώστε να μην χάνεις κανένα άρθρο και ένα bannerάκι προς το υπέροχο Μολύβι και Χαρτί, ώστε να μην ξεχνάς να το επισκέπτεσαι.

Επίσης, τροποποίησα ελαφρώς το θέμα του blog για να γίνει πιο «ελαφρύ» και ξεκούραστο. Έβαλα και κάποιες βασικές κατηγορίες για ευκολότερη πλοήγηση (thumbs up everyone).

Σε παροτρύνω να ρίξεις μια γρήγορη ματιά στη «νεόδμητη» προσωπική σελίδα μου (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…) και να επισκεφτείς (οπωσδήποτε) την ιστοσελίδα του εγχειρήματος Sons Of Piracy.

Τέλος, σου προτείνω να δεις την ταινία V for Vendetta και να ξεκινήσεις τη σειρά Black Mirror. Δεν θα μετανιώσεις για τίποτα από τα δύο…

Σ’ ευχαριστώ που ήσουν και σήμερα εδώ! Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Καλή συνέχεια!