Καφενείο #3

Χαίρομαι που σε βλέπω πάλι εδώ! Πάρε καρεκλίτσα, βολέψου και φέρνω τους καφέδες, να τα πούμε…!

Ίσως είναι λίγο νωρίς να το αναφέρω, αλλά θα το πω κι αν θες βάλ ‘το στο ημερολόγιο σου: Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το WordCamp Athens 2017, το συνέδριο της Ελληνικής κονότητας του αγαπημενου WordPress (η πλατφόρμα πάνω στην οποία «φωλιάζουν» οι Γλαρόλυκοι αλλά και το 40% των ιστοσελίδων που επισκέπτεσαι καθημερινά). Η διημερίδα απευθύνεται σε κάθε χρήστη του internet που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το WordPress, χωρίς κανέναν περιορισμό. Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα μπορέσω να παρευρεθώ, αλλά θα επανέλθω στο ζήτημα όποια στιγμή έχω περισσότερα νέα.

Προτείνω να επισκεφθείς τη σελίδα «Της ιστορίας το περιθώριο» . Το εν λόγω ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τον Χρίστο Κυριάκου με σκοπό την παρουσίαση «μικρών και ασήμαντων γεγονότων» που έμειναν στης Ιστορίας το περιθώριο. Τα κείμενα, που αντλούνται από κάθε λογής πηγή και χρονικό πλαίσιο, δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά καθαρά ενημερωτικό.

Επίσης, αξίζει να διαβάσεις το άρθρο «Το Όπλο του Τσέχοφ Ήταν Τυχαία Εκεί» όπου ο Κώστας Βουλαζέρης μοιράζεται τις σκέψεις του σχετικά με την τυχαιότητα και τη ζωντάνια στην αφηγηματική τέχνη. Και μόλις τελειώσεις, διάβασε και το «Όλα, θέλω να τα ξέρω όλα!» από το blog «Μολύβι και Χαρτί» , για την συμπαθέστατη κυρία Σοφία και τα μυστικά της.

Αν σε βγάζει ο χρόνος και ο δρόμος σου, ψάξε για το κουμπί πάνω στο φεγγάρι. Λέγεται ότι πετάει στη γη και παραπατάει στα σύννεφα! Τι να σου πω, δεν ξέρω, εγώ ότι άκουσα, λέω! Και κατά την επιστροφή σου στον ταπεινό πλανήτη μας, κάνε μια στάση στο Woman’s magazine. Γιατί η πολιτική είναι ζωή και η ζωή είναι πολύχρωμη, όπως μας δηλώνει και η κεφαλίδα!

Και μιας που μιλάμε για blogs και ενδιαφέροντα άρθρα, πάνε δες το «Τι με κάνει να χαμογελώ» . Μπορώ να σου εγγυηθώ πως θα σου φτιάξει τη μέρα! Εάν όχι, ο καφές κερασμένος από μένα… 😉

Για τον φίλο/η που έστειλε τα πολύ όμορφα μηνύματα, αλλά δεν άφησε καθόλου στοιχεία επικοινωνίας: Σ’ ευχαριστώ πάρα-πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! ❤ Και έχεις δίκιο, δεν θα έπρεπε να «απαιτείται» το email, το όνομα ή οτιδήποτε άλλο. Διορθώθηκε… Όσο για τα υπόλοιπα, θα τα σκεφτώ λίγο και θα σου απαντήσω αναλυτικά με μεμονωμένο άρθρο ή ξεχωριστή παράγραφο στο επόμενο «Καφενείο». Μου άρεσε πολύ η ερώτηση σου…! Αλλά θα ήθελα να την αναλύσω λίγο, για να είμαι όσο πιο ακριβής και ειλικρινής γίνεται.

Παρεμπιπτόντως, όποιος/α επιθυμεί δημόσια απάντηση σε κάποια ερώτηση, μπορεί να το επισημάνει στο μήνυμα που θα στείλει ή να αφήσει κενό το πεδίο του email στη φόρμα επικοινωνίας.

Χρήσιμη (κατά τη γνώμη μου) πληροφορία: Η άδεια χρήσης των Γλαρόλυκων είναι η «Creative Commons – Αναφορά Δημιουργού» . Πρόκειται για μια ευέλικτη άδεια η οποία, αφενός διασφαλίζει την κυριότητα της δημιουργίας, αφετέρου παρέχει όλα τα εργαλεία για την ελεύθερη διακίνηση πολιτισμικών έργων. Αν θες να απελευθερώσεις τα έργα σου ή θέλεις απλώς να μάθεις περισσότερα, ρίξε μια ματιά εδώ.

Σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Μέχρι τότε, καλά ταξίδια με καλά βιβλία και καλά λογοτεχνικά (και μη) ιστολόγια! 🙂