Σκέψεις, ιδέες, εμμονές

Στιγμές ζωής που έρχονται και πάνε. Απ‘ αυτές που θεωρούμε μοναδικές κι έπειτα τις ακούμε σε κάποιο τραγούδι, τις διαβάζουμε σε κάποιο βιβλίο, τις βλέπουμε σε κάποια ταινία – και νιώθουμε λιγότερο μόνοι, ίσως και λιγότερο ξεχωριστοί, μα σίγουρα πιο ανθρώπινοι.

Είναι οι λέξεις που μας συντροφεύουν για λίγο, εκείνη την “περίεργη” στιγμή που τις χρειαζόμαστε. Κι είναι και οι λέξεις που μας σημαδεύουν για πάντα και τις κουβαλούμε συνεχώς στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Σκέψεις που σπάνια κάνουμε φωναχτά. Ιδέες που σπάνια μοιραζόμαστε με άλλους. Εμμονές που σπάνια παραδεχόμαστε πως υπάρχουν. Μικρά ποιήματα που γεννιούνται για να πεθάνουν πριν ζήσουν, πριν δουν το φως, πριν μας ντροπιάσουν.

Αγάπες, φιλίες, λύπες, χαρές, ημερολόγιο αναπνοών και αρρυθμίας, θέλησης κι απροθυμίας.

Το θεατό και το αθέατο, το φως και το σκοτάδι στην ίδια παράγραφο, στην ίδια σειρά, στην ίδια λέξη. Το συναίσθημα που δε γνωρίζει γλώσσα κι όμως μιλάει το ίδιο σε όλους. Μικρές, δυσβάσταχτες μέρες που περνούν και χάνονται. Κι εμείς στη μέση, να γράφουμε, να σβήνουμε…

[ Φωτογραφία ]

Written by Christos Koulaxizis

"Γράφω για Γλάρους και για Λύκους, παραμύθια για ενηλίκους." Ποιήματα, μικροδιηγήματα, παροιμίες, χαϊκού, σκέψεις, ιδέες & εμμονές για όσους/ες δεν φοβούνται τα συναισθήματα στην πιο καθάρια μορφή τους. Διάβασε, αντέγραψε, μοιράσου ελεύθερα ό,τι θες. 📝

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: